Segueix-nos F Y T R

Excarceració exprés dels feixistes espanyolistes que atacaren el centre cultural Blanquerna

|

Catorze individus varen ser condemnades per l'assalt al Centre Cultural Blanquerna durant la Diada del 2013. Després d'un llarg periple judicial, vuit varen ingressar a la presó. Però poques setmanes després, set dels vuit empresonats ja tenen el tercer grau penitenciari.

El darrer en aconseguir el benefici penitenciari és Pedro Chaparro, líder del grup ultra Democracia Nacional. Hi va entrar aquest 14 de març i menys d'un mes després ja té el tercer grau penitenciari.

Un altre és Manuel Andrino, líder de la Falange. Hi va ingressar el 27 de desembre del 2021 i un mes després, igual que Chaparro, ja tenia el tercer grau. A les xarxes socials se'l pot veure participant en diversos actes de la Falange i fent la salutació feixista.

Aquest règim de semillibertat implica que el pres només ha d'anar a dormir a la presó entre diumenge i dijous, i en pot sortir els caps de setmana. En el cas Blanquerna, tots tenen condemnes d'entre 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos.

Segons els experts és «poc usual» que es faci tanta via en concedir el tercer grau. Per la seva banda, cap dels extremistes ha mostrat cap mena de penediment, ben al contrari, han presumit públicament de l'atac violent contra les persones que participaven en l'acte de celebració de la Diada de Catalunya al centre cultural Blanquerna de Madrid.

+ VIST