Segueix-nos F Y T R

La visita del jutge Marchena a Barcelona provoca tensió i crits de 'Marchena feixista' i 'Marchena, a la trena'

|

Amb crits de 'Fora Marchena', 'Marchena feixista' o 'En Marchena, a la trena', unes 500 persones s'han concentrat aquest dilluns horabaixa davant del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) per protestar per la presència del jutge espanyol Manuel Marchena.

La protesta l'han convocada una quinzena d'associacions de juristes d'arreu de Catalunya, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural en contra de la presència del president del tribunal que va condemnar els dirigents sobiranistes per l'1-O en el judici del procés.

L'acció ha derivat en moments de tensió entre grups de manifestants i els Mossos d'Esquadra que custodiaven la porta de l'edifici.

Tensió també a l'interior

El magistrat del Suprem espanyol ha participat en una conferència sobre 'intel·ligència artificial i processos penals' organitzada per la secció de dret penal del Col·legi.

L'assistència a la conferència estava limitada als advocats col·legiats que s'hi haguessin inscrit prèviament i les places disponibles es varen exhaurir divendres passat.

Tanmateix, una vintena d'advocats han fet un acte de protesta a l'interior i han abandonat la sala. «Heu tengut l'honor de convertir el Suprem en un tribunal d'excepció», ha criticat un dels advocats, mentre que un altre ha qualificat d'«inquisidor» el jutge del Suprem.

Després de sortir de la sala, els advocats s'han unit a la protesta que hi havia a l'exterior de l'edifici.

+ VIST