Segueix-nos F Y T R

MÉS per Palma organitza una xerrada sobre vot estranger a les eleccions municipals de 2023

|

MÉS per Palma organitza una xerrada informativa amb l’objectiu de resoldre dubtes i facilitar les passes a seguir perquè les persones d’algun país de la Unió Europea, Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea del Sud, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinitat i Tobago o Xile residents a Palma puguin exercit el seu dret a vot a les properes eleccions municipals de 2023. L’acte se celebrarà a les 19 hores del proper 9 de gener a l’Espai Suscultura de Palma.

«Votar és un dret», defensa la cap de llista de la formació ecosobiranista a les eleccions municipals de Palma, Neus Truyol. «A MÉS ens agradaria que totes les persones residents a Palma poguessin votar i decidir el seu govern, però l’Estat espanyol només té conveni amb la UE i amb tretze països i estableix una sèrie de requisits per exercir el seu dret a vot», explica Truyol.

Entre els requisits per a poder votar a les eleccions municipals de 2023 es troba tenir un mínim d’anys de residència legal i s’han de realitzar alguns tràmits abans del 15 de gener per a poder exercir el dret. «Per això, per tal de resoldre dubtes i facilitar les passes a seguir, hem organitzat aquesta xerrada», assegura Truyol.

Així mateix, MÉS ha posat a disposició aquest enllaç per a accedir a informació sobre el dret a vot. I el correu ciutadania@mespermallorca.cat per a sol·licitar informació o resoldre dubtes.

La xerrada del 9 de gener comptarà amb la presència de la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, la directora general de Serveis Socials del Govern, Teresa Vallespir, i els candidats a Palma, Neus Truyol i Miquel Àngel Contreras.

+ VIST