Segueix-nos F Y T R

L'associació Hablamos Español requereix que es canviïn els senyals monolingües de trànsit «hispanòfobs» en ciutats com Palma

|

L'associació Hablamos Español ha requerit als ajuntaments de Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Palma, Santiago, Ourense, Pontevedra i Lugo que canviïn els senyals monolingües de trànsit en el termini de 10 dies, per «respecte a la cooficialitat».

En una nota de premsa presentada aquest dimarts, l'associació espanyola ha relatat que estan duent a terme una sèrie d'accions «per retornar l'espanyol a la retolació, documentació i campanyes institucionals» per combatre la pràctica «hispanòfoba» de fer-ho, en aquest cas, només en català.

«Un ajuntament no pot eliminar l'espanyol dels senyals de trànsit, perquè això està regulat per qui en té competència: L'Estat, que té en vigor una llei sobre trànsit i regulació de vehicles», ha dit la presidenta de l'associació, Gloria Lago.

Hablamos Español s'ha referit a l'article del 56 Real Decreto Legislativo 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehícles a Motor i Seguretat viària, que estableix que «les indicacions escrites que s'incloguin o acompanyin els panells de senyalització de les vies públiques, i inscripcions, figuraran en idioma castellà i, a més, en la llengua oficial de la comunitat autònoma reconeguda al respectiu Estatut d'Autonomia, quan el senyal estigui ubicat a l'àmbit territorial de la dita comunitat».

També, a l'article 30 de la Llei que regula la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, que fixa que «l'interessat podrà formular requeriment a l'Administració. Si aquesta intimació no hagués estat formulada o no fos atesa dins dels deu dies següents a la presentació del requeriment, podrà deduir directament recurs contenciós administratiu».

+ VIST