Segueix-nos F Y T R

ARCA respon a Yllanes davant la seva crítica a les iniciatives «poc serioses» de l'entitat

|

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha suggerit 'premiar' la Direcció General d'Energia en els seus premis anuals de destrucció del patrimoni per «no consensuar, planificar i preveure» els inconvenients en la instal·lació de parcs fotovoltaics.

En la reunió posterior al Consell de Govern, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha qualificat de «poc serioses» les propostes de l'associació.

Davant la crítica d'Yllanes, ARCA ha emès un comunicat denunciant que consideren que les declaracions del conseller són «totalment injustificades i desaforades, i que probablement surten del nerviosisme d'haver estat objecte de discussió per la política d'instal·lacions de plaques solars indiscriminades afectant paisatge i territori (Santa Maria, Son Bonet, Selva i Inca, entre d'altres)».

L'associació ha recordat a Yllanes que «el seu director general d'Energia va participar en el debat sobre energia renovable organitzat per ARCA, i la presència del sr. Yllanes hagués estat molt ben acollida. Parlàrem junt amb altres entitats cíviques de necessitat de més participació, més diàleg i més planificació consensuada».

Finalment, ARCA ha assegurat que la seva tasca «no depèn, ni ara ni mai, dels polítics ni de si els sembla a uns o altres seriosa o no. Ens devem a les persones associades i a la ciutadania».

+ VIST