Segueix-nos F Y T R

L'extrema dreta impedeix una Declaració Institucional a favor d'un senador per Formentera

|

La diputada per Formentera, Vanessa Díaz, d’Esquerra Unida Illes Balears (EUIB), ha impulsat al Parlament un manifest per tal de reclamar l’escó que li correspon a Formentera al Senat espanyol.

La diputada Díaz va impulsar una Declaració Institucional al respecte que requeria la unanimitat de la Cambra. Tots els grups han estat d’acord en signar-la, excepte Vox. Així, el que havia de ser una Declaració Institucional quedarà només en un manifest, el qual es llegirà al Parlament aquest dimarts, 28 de març, per part de representants de tots els grups signants de la Cambra.

La Constitució espanyola al seu article 69.3 diu: «A les províncies insulars, cada illa amb cabildo o consell constituirà una circumscripció a efectes d’elecció de senadors, corresponent tres a cadascuna de les Illes majors -Gran Canaria, Tenerife i Mallorca- i un a cadascuna de les següents Illes: Eivissa-Formentera, Menorca, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro, Lanzarote i La Palma».

El 2007 Formentera es va constituir com a Consell Insular, independent orgànicament del d’Eivissa, però continua sense tenir un escó al Senat, contradient la redacció de l’esmentat article 69.3 de la Constitució espanyola.

Aquesta anomalia constitucional que suposa una circumscripció amb dues illes és única a tot l’Estat.

+ VIST