Segueix-nos F Y T R

El GOB exigeix «compromís polític real» amb el medi ambient i presenta un programa de propostes

|

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha presentat aquest dilluns un document de propostes polítiques de cara a les eleccions per demanar compromís en la lluita contra el canvi climàtic i amb la transició eco-social de les Balears.

«En el context actual de crisi sistèmica, ecològica i social, ens sentim amb l’obligació d’exigir que es prenguin mesures contundents, amb visió a futur i compromís dels grups polítics per poder facilitar el camí de la transició tan necessari per a les nostres Illes i garantir el benestar de les generacions futures», ha demanat l'ONG als diferents partits polítics.

Des del GOB han remarcat que un dels eixos principals de les polítiques pels pròxims 4 anys s’ha de centrar en la protecció del territori, «arribant a un pacte social per dur a terme una transformació radical del model actual». Han demanat «compromisos reals» per aturar el creixement urbanístic, revisar els plans urbanístics vigents i tot «sense oblidar els impactes socials de les mesures que es prenen».

També han posat èmfasi en les polítiques d'infraestructures: «cal deixar de construir o ampliar estructures que tenen alts impactes ambientals com carreteres o ampliacions d’aeroports».

La conservació de la biodiversitat resulta un altre dels eixos estratègics que l'entitat creu que s’ha de tenir en consideració en totes les propostes polítiques, i això passa per «crear una economia social lligada a la protecció, així com evitar la pèrdua patrimonial».

A més, el GOB ha destacat la necessitat de completar i reforçar la xarxa d’espais naturals protegits, de dissenyar i impulsar una estratègia balear de bioseguretat i situar l’educació ambiental com a eix transversal de la transformació social.

«Legislatura rere legislatura contemplam com el compromís polític en matèria de medi ambient és insuficient o es queda damunt el paper, en declaracions d’intencions o amb mesures buides sense dotació de recursos per aplicar-les correctament», han denunciat des del grup.

+ VIST