Segueix-nos F Y T R

MÉS per Mallorca aposta per disminuir l'ús del cotxe amb un nou pla de carreteres

|

El candidat de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha anunciat aquest dimarts la intenció de la formació ecosobiranista de dissenyar una política viària «més àmplia, global i integrada dels transports de l'illa que tengui en compte totes les modalitats de mobilitat i deixi de prioritzar el transport privat per carretera».

Alzamora ha explicat que amb el nou Pla Director Sectorial de Carreteres que proposa MÉS per Mallorca es persegueix l’objectiu de «canviar el paradigma actual i apostar de manera ferma per la preservació del territori, disminuint l'ús del cotxe i impulsant el transport públic».

En aquest context, el candidat s'ha compromès a aprovar en el primer tram de la legislatura vinent una nova planificació d'infraestructures «que eliminarà les grans obres i que no en projectarà de desmesurades».

«La nostra proposta és clara; plantejam un model territorial pensat per a preservar el territori i el paisatge de l'illa», ha assegurat Alzamora. «Posarem en marxa un estudi amb la intenció d'estudiar i avaluar les possibilitats reals de revertir algunes infraestructures», ha afegit el candidat.

Alzamora ha defensat que, en espera de materialitzar el nou pla, «el Consell ha d'apostar per un pla de connexió entre municipis amb vies ciclopeatonals, pel manteniment de les carreteres secundàries, i millorant la seguretat amb l'eliminació de punts negres».

+ VIST