Segueix-nos F Y T R

El 75% dels nostres lectors consideren que l'abstenció beneficiarà la creació d'un govern de dretes després del 28M

|

Clara majoria. El 75,9% dels nostres lectors consideren que l'abstenció perjudicarà l'esquerra a les eleccions del 28M i «beneficiarà la creació d'un govern de dretes». Per contra, el 24,1% considera que «els partits d'esquerres podran revalidar els resultats».

La campanya electoral ja ha començat i tots els partits polítics ja han iniciat els actes per a mobilitzar el seu electorat de cara als comicis del pròxim dia 28. Tots cerquen el vot que pot suposar la diferència entre la continuïtat del Govern d'esquerres o l'alternativa d'un Executiu de dretes.

PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem esperen poder revalidar els resultats electorals i així reeditar un possible pacte de govern per a una tercera legislatura. Per part seva, PP i VOX esperen capgirar la situació i poder conformar un govern dretà. Deixant de banda les primeres enquestes electorals, els resultats s'esperen molt ajustats i, per ventura, la clau de la governabilitat de la pròxima legislatura la decidirà El Pi.

Un dels factors que pot jugar molt en contra dels interessos de l'esquerra és l'abstenció. Alguns analistes apunten que l'electorat es troba poc mobilitzat i això podria influir molt negativament en els resultats dels partits de l'actual pacte de Govern. És a dir, podria beneficiar clarament a la dreta i l'extrema dreta, l'electorat de les quals es trobaria més predisposat a votar.

En aquest sentit, cal destacar la iniciativa cívica del manifest 'Visc a Mallorca' que vol lluitar contra l'abstencionisme i insta la ciutadania a votar formacions compromeses amb el país. Sigui com sigui, falten encara molts de dies de campanya electoral i tots els escenaris són possibles.

+ VIST