Segueix-nos F Y T R

La Coordinadora Balear es manifesta per reclamar la pensió mínima de 1.080 €

|

La Coordinadora Balear per la Defensa de les Pensions Públiques, juntament amb els moviments i organitzacions de pensionistes d'arreu de l'Estat espanyol, s'han mobilitzat aquest dijous dia 25 de maig per reclamar la pensió mínima de 1.080 € en 14 pagues.

Des de la Coordinadora han explicat que tot i que la darrera 'reforma de les pensions' (RDL 2/2023) incorpora certes millores, consideren que no es pot dir que aquesta nova RDL no tengui retallades: «l'augment de l'edat de jubilació de 65 a 67 anys o l'increment d'anys cotitzats per accedir al 100% de la pensió se segueixen aplicant».

A més també afegeixen que s'estan ratificant altres retallades, com ara l'increment dels anys per al càlcul de la pensió de 15 a 25 anys, que amb aquest RDL s'augmenten a 29.

«Sotmetre, tal com apareix en la reforma, les decisions futures respecte al finançament i les prestacions de l'SPP als criteris de l'Informe d'envelliment publicat per la Comissió Europea, l'AiReF i el Pacte de Toledo deixa la porta oberta a noves retallades de les pensions», han assegurat des de la Coordinadora.

Per assegurar que els pressupostos de l'Estat espanyol cobriran els dèficits possibles
del Sistema Públic de Pensions han demanat:

  • Incrementar la pensió mínima fins a assolir els criteris de suficiència de la Carta Social Europea. En aquest camí, reclamem 1080 euros per al 2023.
  • Mesures efectives per erradicar la bretxa de gènere en salaris i pensions.
  • La realització immediata de l'auditoria dels comptes de la Seguretat Social.
  • Derogar les retallades de les reformes de pensions inclosa la del 2011 (Recuperar la jubilació als 65 anys, 15 anys per al període de càlcul de la pensió...)
  • Recuperar la pèrdua del poder adquisitiu de salaris i pensions i restablir la paga
    compensatòria de les pensions.
  • Derogar els coeficients reductors de la jubilació anticipada amb 40 anys cotitzats.
  • Garantir les pensions mitjançant la creació d'ocupació de qualitat i salaris dignes.
  • Impedir el finançament amb diners públics dels plans de pensions d'ocupació (PPEs) per mitjà de les cotitzacions a la SS i assegurant que cotitzin i tributin com a rendes de treball.

+ VIST