Segueix-nos F Y T R

Armengol sobre els resultats de l'esquerra: «El PSIB ha aguantat. Cadascú haurà de donar les seves explicacions»

| |

La líder del PSIB-PSOE i candidata a la reelecció a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha lamentat aquest diumenge «l'onada de dreta i extrema dreta» que han donat els resultats electorals i ha promès liderar una oposició «ferma i compromesa».

A la seu del PSIB, Armengol ha comparegut amb la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el candidat a la batlia de Palma, José Hila, per a valorar els resultats de les eleccions autonòmiques i municipals.

Amb cara seriosa, la fins ara presidenta del Govern, sobre els resultats del conjunt de l'esquerra, ha subratllat que el PSIB «ha aguantat» i que «cadascú haurà de donar les seves explicacions». Armengol s'ha referit així a la impossibilitat de repetir el Pacte de Progrés a les Balears.

Aquest dilluns, el PSIB reunirà la comissió executiva per a analitzar els resultats i iniciar un debat intern i ha afegit que «hi haurà temps» per a analitzar els escenaris futurs, tot i que ha apuntat que «en els pitjors moments sempre ha estat lleial».

Armengol ha assenyalat que els drets aconseguits en els darrers anys «estan ara en risc» i per això romandran, ha afegit, vigilants des de l'oposició, «on els han col·locat els ciutadans».

En la mateixa línia, Catalina Cladera, també ha lamentat «l'ascens de la ultradreta a Mallorca» i que posen en perill «els avenços en matèria de llibertat, cultura i llengua».

Alhora, la líder insular ha ressaltat que en uns 20 municipis de Mallorca continuaran «treballant».

El candidat a la batlia de Palma, José Hila, també ha promès una oposició «ferma i contundent» i ha remarcat que haver sumat més vots que el 2019 «no ha estat suficient».

+ VIST