Segueix-nos F Y T R

Les federacions valenciana, catalana i gallega de Podem demanen «calma» davant la petició de dimissions d'Yllanes

|

Diverses federacions territorials de Podem s'han pronunciat davant la petició del vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, de dissoldre el partit dins Sumar en vista a les eleccions generals davant el fracàs estrepitós del partit als comicis autonòmics i municipals d'arreu de l'Estat. Així, no existeix un suport unànime d'aquest corrent crític dins el partit.

Podem Catalunya ha afirmat que no comparteixen la petició, ja que consideren que prioritari «treballar en una candidatura àmplia i progressista en tot l'Estat». Cal recordar que aquesta formació, que ostentava la batlia de Barcelona, ha caigut fins la tercera posició i haurà de pactar amb el PSC per a poder revalidar una ajuntament progressista.

«No és temps d'altres qüestions», ha indicat també el coordinador de Podemos a Galícia, Borja San Ramón, en ser preguntat per les veus que demanen dimissions de la cúpula de la formació. Adverteix que el cicle electoral «no ha acabat» i que les avaluacions «toca fer-les el 24 de juliol».

L'organització de Podemos al País Valencià ha considerat també que «no hi ha temps d'obrir un debat» sobre la seva continuïtat abans de les eleccions generals i s'emplacen a analitzar-ho després del 23J. Aquestes declaracions venen després de la polèmica decisió de Compromís d'integrar-se dins SUMAR.

+ VIST