Segueix-nos F Y T R

VOX i PP pacten que una 'Oficina de Garantía de la Libertad Lingüística' substituirà l'actual Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics

|

PP i VOX han arribat a un acord mitjançant el qual Marga Prohens serà presidenta del Govern i podrà formar un executiu sense consellers de VOX i, en canvi, als consells de Mallorca i Menorca els extremistes seran dins els executius.

En matèria lingüística, l'acord entre conservadors i neofeixistes contempla la creació d'una Oficina de 'Garantia de la Llibertat Lingüística' que substituirà l'actual Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics. En aquesta línia, l'acord fixa la lliure elecció de centre i la primera llengua d'escolarització i el compromís d'estendre aquest dret a la resta d'etapes.

D'altra banda, el document introdueix el concepte de violència intrafamiliar, assegurant que se secundarà i assistirà a les víctimes d'aquesta realitat, especialment la que pateixen les dones, els nins i els ancians».

PP i VOX instaran igualment el Govern espanyol a identificar els violadors que han quedat en llibertat gràcies a la llei del 'només sí que és sí'. Les formacions es comprometen també a dur a terme una auditoria «per a identificar i portar als tribunals els implicats en els casos de menors tutelades abusades sexualment».

Habitatge

En matèria d'habitatge, totes dues formacions han assenyalat que acabaran amb les polítiques «intervencionistes, prohibicionistes i d'atac a la propietat privada» desenvolupades en els últims vuit anys.

En el cas d'una okupació, recull el document, «els poders públics garantiran el dret a la propietat posant a la disposició de la justícia tots els mitjans personals i materials necessaris per a protegir l'afectat».

PP i VOX també potenciaran la coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat «donada l'evolució de les arribades en pastera a les costes de Balears», tot i que ni Govern ni consells tenen cap mena de competència en aquesta matèria..

+ VIST