Segueix-nos F Y T R

Tolo Gili (El PI): «És intolerable que el PP hagi donat eines a l'extrema dreta per exterminar la nostra llengua i cultura»

|

El PI-proposta per les Illes Balears ha criticat la nova Oficina de Llibertat Lingüística, que controlarà VOX, perquè «anirà en contra de la llengua pròpia i del seu ús en tots els àmbits de la societat», segons ha considerat la formació regionalista en una nota de premsa.

En aquest sentit, el president d'El PI, Tolo Gili, ha assegurat que «és intolerable que el PP hagi donat eines a l'extrema dreta per exterminar la nostra llengua i cultura».

«La nostra llengua i la nostra cultura són part de la nostra essència i no podem fer passos enrere», ha insistit el president de la formació regionalista.

«No esperàvem que el Partit Popular donàs un instrument a VOX per a imposar el castellà i deixar la nostra llengua totalment al marge», ha emfatitzat.

Canvis a IB3

D'altra banda, Gili també ha fet referència a les diverses notícies sobre els canvis que pretén impulsar el PP a la radiotelevisió pública IB3.

«Hem de mantenir i impulsar la independència, la llibertat de premsa i la pluralitat dels mitjans de comunicació públics», ha recordat sobre aquest tema el president d'El PI.

«El que pretén el PP de llevar l'elecció del president per 2/3 parts de la cambra és impropi d'una democràcia moderna i actual. Això només portarà al fet que IB3 es converteixi en un instrument de propaganda brutal amb usos partidistes del govern de torn», ha considerat.

+ VIST