Segueix-nos F Y T R

Francina Armengol, elegida presidenta de les Corts espanyoles, esdevé la tercera autoritat de l'Estat espanyol

|

L'expresidenta de les Illes Balears i diputada al congrés de Diputats espanyol per les Illes Balears, Francina Armengol, ha estat elegida, aquest dijous, presidenta de les Corts espanyoles i esdevé així, la tercera autoritat de l'Estat espanyol.

Armengol ha estat escollida, en primera votació (amb 178 vots) com a presidenta del Congrés dels Diputats en la Sessió Constitutiva de la XV Legislatura, gràcies als vots dels diputats del PSOE, SUMAR i les formacions independentistes catalanes, basques i gallegues.

Armengol milita des dels anys 90 en el Partit Socialista d'Illes Balears, és secretària general del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE) des de 2012 i ha presidit el Govern durant dues legislatures, entre 2015 i 2023.

Ha desenvolupat la seva tasca en les principals administracions: regidora a l'Ajuntament d'Inca en els seus inicis, diputada després en el Parlament de Illes Balears, Consellera del Consell Insular de Mallorca i Presidenta de la institució i diputada en el Congrés dels Diputats per a, finalment, convertir-se en la primer dona presidenta de les Illes Balears en el 2015.

El precedent

El mallorquí militant del PSOE, Félix Pons (1942-2010) va ser president del Congrés deu anys, entre 1986 i 1996, i abans, havia estat ministre d'Administracions Públiques, l'encarregat de les relacions amb les comunitats autònomes.

+ VIST