Segueix-nos F Y T R

Pedro Sánchez i Yolanda Díaz escenifiquen l'acord de govern: «Corregirem l'infrafinançament de determinades comunitats»

|

Aquest dimarts s'ha escenificat a Madrid l'acord de govern entre el PSOE i Sumar. El secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, l'han presentat en el Museu Reina Sofia.

Han entrat entre aplaudiments d'integrants del govern en funcions i dels dos partits. Somrients, han saludat i tot seguit han escenificat la signatura de l'acord.

La primera a intervenir ha estat Díaz. Ho ha fet durant més de vint minuts, centrant-se en el contingut de l'acord.

«Avui és un dia gran», ha dit, abans de defensar que l'acord de govern signat pel PSOE i Sumar «és, sobretot, un acord amb la ciutadania, un compromís amb el nostre país».

Des de Sumar, s'havia situat la reforma laboral com a element central de la nova legislatura, i la vicepresidenta en funcions ha dit que és el temps per a un «nou estatut del treball del segle XXI», que es farà «de la mà del agents socials».

«Guanyarem temps per a la vida, per cuidar-nos, per ser feliços», ha valorat, mitjançant un acord per «reduir la jornada laboral sense reduir el salari».

Sánchez ha estat més breu, tot i que ha fet broma dient que havia parlat més del que volia. Ha començat la seva intervenció d'un quart d'hora amb un agraïment a tota la gent que, de manera «silent, constant i intensa» ha fet possible l'acord.

Ha defensat que «és rellevant recordar d'on venim» i que, després de la moció de censura contra Rajoy que el va dur a la Moncloa, «Espanya va canviar de rumb i va reprendre un camí de progrés, estabilitat política i convivència».

En aquest sentit, ha remarcat que «enmig de calamitats s'han aconseguit avenços importants», en referència a la conjuntura viscuda durant els últims anys.

Després de fer valdre la feina feta, també s'ha referit al contingut de l'acord, que ha resumit dient que són «230 mesures amb tres trets en comú: estan sostingudes amb l'aval de la ciència, persegueixen aspiracions recollides en la Constitució espanyola i són compartides per la majoria de la ciutadania».

El president del Govern espanyol en funcions ha remarcat la voluntat d'aconseguir un nou model de finançament autonòmic «que corregeixi l'infrafinançament de determinades comunitats autònomes».

Sánchez i Díaz han coincidit a valorar que el 23 de juliol la ciutadania va votar a favor d'un acord de progrés i que «aquest és un acord per a tots els espanyols i espanyoles».

+ VIST