Segueix-nos F Y T R

MÉS acusa el president del Consell de «polititzar» l'acte d'entrega de distincions de la institució insular

|

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha lamentat aquest dissabte l'actitud del president de la institució Llorenç Galmés durant l'acte de lliurament dels Premis, Honors i distincions que anualment atorga la corporació insular. Alzamora ha acusat Galmés de «renunciar al seu paper institucional» i «polititzar un acte» que, ha assegurat, «hauria d'estar marcat per la neutralitat i solemnitat».

No obstant això, el portaveu ecosobiranista ha censurat que Galmés aprofités el seu discurs de cloenda per a llençar crítiques a la gestió de l'anterior equip de govern. «És del tot intolerable que un acte d'aquestes característiques sigui polititzat i resti rellevància als vertaders protagonistes que devien haver estat les persones, empreses i entitats guardonades», ha assegurat.

Segons Alzamora, el discurs presidencial va molestar a nombrosos assistents. «Tant entre el públic com entre els mateixos guardonats hi havia persones de diferents conviccions, idees i opinions. Tots ells són el reflex d'una societat plural i democràtica. En canvi, el president va renunciar al seu paper institucional i va actuar de manera partidista deixant de representar a una part de la societat mallorquina», ha dit el portaveu.

En paraules del líder insular de MÉS, «ni era el lloc ni tampoc l'acte adequat per a fer crítica política i atacar els grups de l'oposició amb velades acusacions de mala gestió». En aquest sentit, Alzamora ha recordat que el president disposa, com tots els partits polítics, dels espais idonis per a criticar o discrepar dels seus adversaris. «Fer-ho des d'un faristol durant un acte institucional suposa apropiar-se de les institucions, desacreditar-les i contribueix a incrementar la desafecció dels ciutadans amb la política», ha afegit. Alzamora ha avançat que enviarà una carta de protesta al president a qui demana «recuperar el seu paper institucional i actuar en conseqüència».

+ VIST