Segueix-nos F Y T R

EUIB censura la formació de Desokupa a la Policia Local: «És una clara mostra del perfil de policia que se cerca, el de la brutalitat»

|

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha condemnat aquest divendres la decisió de deixar la formació de la Policia Local en mans de l'organització paramilitar d'extrema dreta Desokupa. Des de la formació afirmen que «s'allunya al màxim del seu model de la policia local al servei de la ciutadania».

«Així el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament d'Es Castell donen una passa endavant quant al seu model de policia centrada en la repressió violenta de la ciutadania i en especial als col·lectius més bel·ligerants amb la gestió del govern i de la seva oposició al sistema socioeconòmic de les Illes Balears».

Des d'EUIB sempre s'ha apostat per «un cos de Policia Local de proximitat, amb funcions d'informació i cura de les persones que habiten els municipis de les Illes Balears, allunyat d'un cos paramilitar o militaritzat centrat en la repressió violenta». «Així, es donarà aquesta formació al municipi menorquí de Es Castell, a més de 30 municipals que dedicaran el seu temps a la brutalitat policial dins els límits legals. Situació preocupant i molt allunyat del model de policia que desitjaríem», assenyalen.

Per això, EUIB ha traslladat als seus espais de representació institucional, a Unides Podem (EUIB + Podem) al Parlament i a Sumar Més (MÉS + EUIB + Sumar) al Congrés espanyol la informació, per a «prendre les mesures polítiques oportunes».

En paraules del coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, «és una clara mostra del perfil de policia que se cerca, allunyada de les necessitats del dia a dia de la ciutadania, com és la regulació del trànsit, contribuir a la gestió i creació d'activitats socials i culturals, l'acompanyament dels infants en les ecoles i instituts, d'entre d'altres».

Relacionat
+ VIST