Cultura | Cultura

El projecte empresarial «Alea, cultura i patrimoni» guanya el premi Eureka Sostenible

La coordinadora del suplement «L'espira» és membre de l'equip redactor de la iniciativa guardonada

J.N.Palma.
El Segon Fòrum d'Ocupació que s'inaugurà ahir al passeig del Born entregà l'horabaixa a la Càmara de Comerç els premis Eureka. Aquests guardons, atorgats per l'Institut Municipal de Feina i Ocupació (Imfof), reconeixen les millors idees empresarials desenvolupades amb el suport de l'institut amb l'objectiu de crear noves empreses. En total són dotze els guardons Eureka, dotats amb 900 euros, i un premi especial, de 1.200 euros al projecte Eureka sostenible.

Aquest darrer ha estat per al projecte Alea, cultura i patrimoni realitzat per l'informàtic Jesús Reyes, l'arqueòloga Margalida Castells i Carme Castells, coordinadora del suplement culturaL'espira de Diari de Balears. El director de l'Imfof, Antoni Pascual, destacà d'aquest projecte que se tracta d'una iniciativa relacionada amb els «nous filons d'ocupació de sectors que generen llocs de feina dins de l'anomenada economia social».

Margalida Castells explicà que «es tracta d'una idea d'empresa que oferirà serveis integrals de cultura i patrimoni amb el valor afegit que introdueix les noves tecnologies a l'hora de millorar el disseny, presentació... se tracta de vendre cultura amb idees noves, amb creativitat i molt a prop de les noves tendències».

Entre els altres guardons Eureka hi ha projectes de comerços amb roba reciclada, de mobles artesanals a mida, projectes de software informàtics per millorar l'accés a internet a persones amb minusvalideses... Pascual afegí que molts dels projectes estan vinculats amb les noves tecnologies. Els guanyadors tenen tres mesos per registrar la seva empresa.

+ VIST