Segueix-nos F Y T R

'Segon Origen' es projectarà a Palma en català

|

Aquest proper divendres arribarà als cinemes 'Segon Origen', l’adaptació cinematogràfica de la famosa novel·la de Manuel de Pedrolo 'Mecanoscrit del segon origen'.

La pel·lícula es podrà veure en llengua catalana als cinemes Portopí de Palma en la sessió de les 20:20 hores.

Fa més de set anys que el periodista, escriptor i productor Carles Porta va comprar els drets de la novel·la per portar-la a la gran pantalla. Va convèncer a Bigas Luna perquè en fos el director, però seva mort sobtada quan la pel·lícula ja estava en marxa, va fer que Carles Porta decidís posar-se al capdavant del projecte.

«Segon Origen» es presentarà a la 48a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
La història de supervivència dels joves Alba i Dídac, emmarcada en un escenari postapocalíptic després d'una catàstrofe que ha devastat el planeta Terra, és plena de simbologies i ha conquerit durant dècades lectors de totes les edats. La pel·lícula, produïda per Antàrtida Produccions, està protagonitzada per Rachel Hurd-Wood, Andrés Batista, Sergi López, Marieta Orozco i Ibrahim Mané.
'Mecanoscrit del segon origen' és el segon llibre més venut de la literatura catalana, superat només per 'La plaça del Diamant', de Mercè Rodoreda; i el més venut en el gènere de la ciència ficció de l'Estat. La novel·la, considerada un referent, ha estat traduïda al castellà, al neerlandès, al basc, al gallec, al francès, al romanès i al portuguès. Va ser duta a la televisió per mitjà d'una sèrie de gran èxit, dirigida per Ricard Reguant, produïda i emesa per Televisió de Catalunya durant la temporada 1985-86.

+ VIST