Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] 'Peixos. La pel·lícula', la primera gran producció en llengua de signes catalana de la història

|

El tràiler de Peixos. La pel·lícula, la primera gran producció cinematogràfica en llengua de signes catalana (LSC) de la història, ja es pot veure a YouTube. El film, que s'estrenarà el 2020, ha estat impulsat per l'entitat Cercle d’Artistes Sords Units (ASU) amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de Catalunya per a promocionar la llengua de signes catalana.

La pel·lícula ha estat dirigida per Ivan Mulero, amb guió de Pablo Navarro, i protagonitzada pels actors Frank Vidiella, Alícia Sort, Xavi Àlvarez i Josep M. Segimon, persones sordes, entre d'altres. L'argument és un relat de ciència-ficció que arranca amb una invasió d'extraterrestres que fa servir mitjans sonors per anul·lar els terrícoles. Un grup de persones sordes es convertiran en l’última esperança per a la salvació del planeta.

Pablo Navarro, guionista del film i membre d'ASU, recorda que Peixos «vol arribar de nou al gran públic, per a fer conèixer la comunitat sorda a la societat, i consolidar el pas que en els darrers temps s'està operant perquè el teatre i el cinema que es produeix a Catalunya en LSC arribi a tothom i sigui un potent instrument normalitzador de la LSC».

ASU són els creadors també de la sèrie-web en LSC, Peixos, que es va difondre per internet el 2016. La sèrie estava integrada per nou capítols de deu minuts que un to de comèdia apropaven el públic a la realitat quotidiana i els trets socio-culturals de la comunitat sorda, gràcies a l’accessibilitat inversa: la llengua vehicular de la sèrie era la LSC, accessible a les persones oïdores gràcies al subtitulat.

+ VIST