Segueix-nos F Y T R

L'IdEB analitzarà els anys 20 a les Illes en les jornades d'estudis locals

Política, economia, societat i cultura en centren la línia d'investigació

Antoni Marimon.

| Palma |

L'Institut d'Estudis Baleàrics ha obert el termini d'inscripcions per a les XVII Jornades d'Estudis Històrics Locals, que enguany es dedicaran a Els anys 20 a les Illes Balears. El cicle es desenvoluparà a Palma entre els dies 9 i 11 de desembre.

Aquestes jornades, que seran coordinades per Antoni Marimon, tenen com a objectiu «contribuir, mitjançant l'anàlisi de tots els vessants i per complir els buits existents, al coneixement d'un interessant període sobre el qual els estudis i publicacions són escassos».

Les línies d'investigació han quedat centrades en quatre temàtiques: La conjuntura política: de la crisi del liberalisme a l'auge de l'autoritarisme; Els canvis econòmics, creixement i diversificació econòmica; La dinàmica social i La producció cultural i la seva difusió.

Segons els organitzadors, «la segona dècada d'aquest segle va constituir per a les Illes Balears una època de gran transcendència per a la modernització social i econòmica i amb transformacions de vital importància en els àmbits cultural i polític. Durant aquest període, assistim a fenòmens tan importants com l'auge de l'agricultura d'exportació, el creixement del turisme, la diversificació de la indústria, el contraban, la millora de les comunicacions, el desenvolupament del moviment obrer, una nova empenta del nacionalisme cultural i l'arribada de diverses avantguardes artístiques».

Un altre dels objectius de les jornades és esdevenir «un lloc d'encontre entre els investigadors, especialistes i interessats en general en l'estudi de la història contemporània de les Illes Balears, a la vegada que es vol aconseguir una plataforma de debat i d'anàlisi que possibiliti la projecció d'aquests estudis i coneixements».

+ VIST