Segueix-nos F Y T R

Breus

|

• Literatura

Hemingway
El centre cultural La Beneficència de València presentarà, entre aquest desembre i el febrer de l'any que ve, la mostra Documenta Hemingway, en la qual es recolliran originals de novel·les, documents familiars, fotografies, cartells i altres testimonis inèdits sobre l'obra i la vida de l'escriptor. EFE.

Lorca, Baroja, Valle Inclán
La representació de Divinas Palabras, de Ramón María del Valle Inclán, un col·loqui sobre Pío Baroja i una exposició sobre els artistes i poetes del 27 marcaran la recta final dels actes de celebració del centenari del 98, organitzats per la Comunitat de Madrid. DdB.


Editorial Alfaguara
L'editorial Alfaguara ha posat en marxa la I edició d'un concurs literari que du per títol Relatos con clase i que està dirigit a professors d'ensenyament no universitari. En aquesta primera convocatòria la temàtica del concurs és lliure, encara que el contingut del relat ha de ser juvenil. Amb aquesta iniciativa l'editorial pretén estimular els professors perquè escriguin i es descobreixin valors literaris entre aquest col·lectiu. EPR.

• Art

Les pintures del Liceu
La Comissió Executiva del Liceu va decidir ahir dematí encarregar a cada un dels pintors Frederic Amat, Ferran Garcia Sevilla i Xavier Grau i Perejaume un avantprojecte dels vuit medallons del sostre i els tres que hi ha al prosceni. Així, els artistes hauran de presentar els esbossos del conjunt i el desenvolupament d'un d'aquests a escala més gran. La Comissió Executiva, una vegada vists aquests avantprojectes i a proposta de la comissió tècnica d'experts, decidirà el mes de novembre quin projecte es durà a terme a les instal·lacions del Liceu. EP.


Saura
El conseller d'Educació i Cultura del Govern aragonès, Vicente Bielza, manifestà ahir que el seu departament té previst realitzar a la comunitat autònoma un acte en memòria d'Antonio Saura, encara que no va concretar cap data. EP.


Fira
El Comitè Organitzador d'Artexpo, la Fira d'Art de Barcelona, ha decidit no acceptar inicialment la participació de diverses galeries en la pròxima edició d'aquesta mostra, l'any que ve, amb la intenció d'elevar el nivell de qualitat de la fira, segons han informat fonts de l'organització. EPR.

Museu Ermitage
La ministra d'Educació i Cultura espanyola, Esperanza Aguirre, que és de viatge oficial a Rússia, inaugurarà dijous l'exposició Las Majas de Goya en el Museu Ermitage de Sant Petersburg, segons informació del Ministeri de Cultura. EPR.

• Actes culturals

Associació Mestizo
El fotògraf i director de l'Associació Cultural i Editorial Mestizo, Paco Salinas, ha criticat que l'Administració pública programi activitats culturals, ja que segons el seu parer hauria de limitar-se a donar suport econòmic a aquelles que siguin deficitàries. EPR.

+ VIST