Segueix-nos F Y T R

Cavallers menorquins, ximbombes i sons de les Illes, a les festes de la Mercè

| Palma |

El conseller d'Educació, Cultura i Esports, Manuel Ferrer, va presentar ahir els actes de difusió de la cultura balear que es faran a Barcelona, amb motiu de les festes de la Mercè.

L'acord de col·laboració entre la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports i l'Ajuntament de Barcelona permetrà l'actuació a la Ciutat Comtal de grups musicals illencs i dels cavallers menorquins.

L'objectiu principal d'aquests actes és el de promoure la presència balear fora de la comunitat autònoma.

La Mercè és una festa esperada per tots els barcelonins. Les seves activitats, uns actes que han creat la pròpia tradició de la ciutat.

La festa de la Mercè és una festa amarada de cultura: una cultura compartida amb altres pobles, de vocació mediterrània, però marcada pel tarannà solidari i tolerant que des de la ciutat es vol oferir a tots els pobles.

La festa fa possible que els ciutadans transformin els espais públics en espais de cultura comunitària, en què la creació col·lectiva i la participació es converteixen en senyals d'enriquiment i de vitalitat compartida.

Els actes en què hi haurà la participació illenca es produiran els dies 25 i 26 de setembre.

Dia 25 tindrà lloc una gala hípica al Reial Club de Polo en què participaran els cavallers menorquins que presentaran els seus exercicis que oferiran en el seu moment a Menorca. A més, hi haurà una exhibició guàrdia urbana de Barcelona.

Dia 26 tindran lloc els actes centrals de la Mercè on la participació illenca serà molt important. Hi haurà la cavalcada mediterrània per diferents punts de Barcelona en la qual participaran els xeremiers de Mallorca i els cavallers de Menorca.

Pel que fa a la part musical tindrà lloc a la plaça de Sant Jaume un encontre a càrrec del Xeremiers i Música Nostra de Mallorca, el grup eivissenc UC i la cantant menorquina Joana Pons.

Segons va declarar el conseller de Cultura del Consell Insular de Menorca, Simó Gornés, «és molt important la participació de Menorca a les festes, no reproduint les festes de Menorca sinó mostrar una part d'elles assenyalant la importància dels cavallers a les Illes».

+ VIST