Segueix-nos F Y T R

«Bert», de Lluís Casasayas, guanya la Caragola d'Or de l'Alcances 98

El director mallorquí va obtenir també el premi del públic

| Cadis |

El jurat de la Mostra Cinematogràfica de l'Atlàntic de Cadis Alcances 98 va atorgar ahir el seu màxim guardó, la Caracola d'Or, a la pel·lícula Bert, del realitzador mallorquí Lluís Casasayas, que ha obtingut a més el premi del públic. En l'apartat de curtmetratges el guardó va recaure a Cazadores, d'Achero Mañas.
Lluís Casasayas, director de la pel·lícula premiada, destacà l'acollida dispensada a Cadis i la qualitat dels actors, així com les ajudes rebudes per dur endavant la seva obra amb un curt pressupost, només vuitanta milions de pessetes.
«És la primera notícia satisfactòria que tenc des que vàrem començar», va dir aquest mallorquí de trenta-sis anys que té entre els seus més immediats projectes la preparació d'un documental al Nepal.
Quant a l'apartat de curtmetratges, el premi va ser per a Cazadores, d'Achero Mañas. El públic va concedir en aquesta modalitat el seu premi al curt El origen del problema, d'Albert Ponte. El jurat de la mostra estava format pels actors Felipe Benítez Reyes, Chus Gutiérrez, Antonio de Felipe, María Rubín i Pepón Nieto. Benítez Reyes, que va actuar com a secretari, va destacar del film premiat «la densitat de la història que es mou entre la bona realització i el misteri».
Per la seva banda, el director de la Mostra Cinematogràfica de l'Atlàntic, José María Sánchez, va destacar l'augment del públic que assisteix a les sessions de cinema del Gran Teatre Falla.

Decepció a Màlaga  

Lluís Casasayas es va presentar al festival de Màlaga amb els millors auguris del món: gairebé tothom donava per fet el seu èxit. Sembla que la cosa es va tòrcer al final i el premi va ser per a una altra producció. Ara li ha arribat la recompensa. Els espectadors d'aquí també esperen la recompensa: veure la pel·lícula.

+ VIST