Segueix-nos F Y T R

Els galeristes mallorquins celebren divendres la segona Nit de l'Art

Vint-i-dos espais participaran a la festa d'obertura de temporada

Jaume Gil, davant, i Carme Feliu, darrere, participaren en la Nit de l'Art 97.

| Palma |

Palma viurà divendres la segona edició de la Nit de l'Art, que, organitzada per l'Associació Independent de Galeries d'Art de Balears (AIGAB), representa el començament de la temporada d'exposicions 1998-1999.

Vint-i-dos espais públics i privats inauguraran alhora les seves mostres en el marc d'una festa que tindrà com a protagonistes les arts plàstiques i la música i que culminarà amb un fi de festa a la seu de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. L'objectiu que es planteja l'AIGAB amb el suport de diverses institucions és oferir «una nit màgica, onírica i lúdica» a tots els ciutadans que hi vulguin participar.

Així, la galeria Altair inaugurarà una mostra de Jim Bird; la Bearn mostrarà obres de Carlos Estiro; L'Equipo Límite ocuparà la Ferran Cano; la Gianni Giaccobí estrenarà la temporada amb José M. Alcover; l'Horrach Moyà s'ha inclinat per Pedro Ocaña; la Joan Guaita obrirà amb Rafael Mahdavi; la Joan Oliver Maneu ha triat Toni Alcover; la Lluc Fluxà, Fernando Megías; la Mediterrània, Concha Ibáñez; la Xavier Fiol, Joan Soler Rebassa; el Centre Cultural Pelaires, Guillem Nadal; i la Sala Pelaires amb una col·lectiva. Les galeries de fora de Palma es concetraran a l'església de Sant Antoniet: la Bennassar amb Enrique Broglia i Brotherton Baron; la Maior amb Joan Cortès; la Pedrona Torrens amb Margalida Escales i Joan Costa; i la Galeria Van der Voort, amb Tur Costa.

Els espais institucionals no queden al marge de la festa. El Centre de Cultura de Sa Nostra mostrarà obres Jules de Bruyckner; el Museu de la Fundació March, la Suite Vollard de Picasso; la Fundació la Caixa instal·larà un envelat al carrer Capità Salom; el Casal Solleric acollirà exposicions de Serrano, Pascual Rodrigo, i Vidal i Marto; i el Govern balear instal·larà a l'església de Sant Antoniet les obres guanyadores del concurs Art Jove 98.

+ VIST