Segueix-nos F Y T R

Breus

|

• Literatura

Miguel Delibes

Miguel Delibes va escriure en tres setmanes El camino i s'ha torbat tres anys a acabar la seva darrera novel·la, El hereje, una «obra de final de carrera» amb la qual aquest autor ha volgut retre homenatge a Valladolid, la ciutat «que em va donar la paraula, el meu autèntic instrument de treball». La novel·la que s'ha publicat aquests dies està ambientada en el Valladolid del segle XVI i recrea les vicissituds que va patir el cercle erasmista d'Agustín de Cazalla, el capellà de Carles V que va ser jutjat amb gran severitat. EFE.

Mario Benedetti

La poesia pot emanar d'imatges fotogràfiques concises, en opinió de l'escriptor uruguaià Mario Benedetti, que va presentar ahir el llibre Poemas revelados, que recull texts del poeta il·lustrats amb fotografies de l'argentí Eduardo Longoni. Aquest llibre ha estat editat conjuntament per Losada i Océano. Benedetti, que es considera un addicte a la fotografia tot i ser un mal fotògraf, creu que les imatges fotogràfiques prenen moments de realitat, sense necessitat d'establir història. Segons ell, fotografia i poesia tenen una connexió lògica i totes dues es basen en imatges. EFE.

Bernardo Atxaga

L'editorial Alfaguara treballa en el llançament d'una nova col·lecció de llibres juvenils. El nou personatge, Bambulo, és un ca «culte, viatger, extravagant i divertit», segons la definició del seu creador, l'escriptor basc Bernardo Atxaga. El llançament d'aquest personatge es durà a terme mitjançant la publicació el mes de novembre de dos dels primers títols que conformen la col·lecció, Las bambulásticas historias de Bambulo. Primeros pasos i Las bambulásticas historias de Bambulo. La crisis. EFE.

Poesia ibèrica

El Centre Cultural de la Fundació la Caixa de Granollers serà l'escenari demà d'un recital de poesia ibèrica, en el marc del VII Festival Internacional de Trobadors i Joglars que se celebra a la ciutat. El recital comptarà amb la participació, entre d'altres, d'Egipto Gonçalves, Rosa Alice, Manuel María, Marica Campo, Amaya Iturbide, Esther Ferraluqui, Marta Pessarrodona i Àlex Susanna. EFE.

Nou director d'Alianza Editorial

L'escriptor i editor Luis Suñen s'ha incorporat al grup Anaya com a director d'Alianza Editorial en substitució de Víctor Freixanes. EFE.

• Patrimoni

Conèixer les catedrals

Avui se celebren les Jornades Europees de Patromoni, que es perllongaran fins dissabte. El lema és Conèixer les catedrals. A l'Estat espanyol, cada comunitat autònoma celebrarà unes jornades de portes obertes en determinades catedrals perquè puguin ser visitades de forma gratuïta pels ciutadans. EPR.

• Exposicions

Picasso a Taiwan

Maya Picasso, filla de Pablo Picasso, va inaugurar ahir al Museu Nacional del palau de Taiwan l'exposició El món de Picasso. Entre les obres mestres que podran contemplar els taiwanesos "45 pintures, 26 esbossos i 3 escultures" hi ha Les senyoretes d'Avinyó. DdB.

+ VIST