Segueix-nos F Y T R

Breus

|

• Patrimoni

Entrada gratuïta a la Seu

La Catedral de Palma podrà ser visitada avui gratuïtament amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren amb el lema Conèixer les Catedrals. Creades el 1991 pel Consell d'Europa, les Jornades Europees de Patrimoni són dies de portes obertes que ofereixen la possibilitat de conèixer el patrimoni històric de manera gratuïta. S'ofereix una ocasió de visitar monuments que no són accessibles o que tenen una especial significació cultural i històrica. EPR.

• Literatura

Premis Octubre

Un total de 81 originals, entre assajos, novel·les i poemaris, s'han presentat al XXVII Premis Octubre, que es lliuraran el 31 del mes que ve. Al Joan Fuster d'assaig hi opten 15 obres; a l'Andròmina de novel·la, vint-i-tres originals; i al Vicent Andrés Estellés de poesia, quaranta-tres poemaris. Els tres guardons, a més del premi El Temps, es lliuraran en el transcurs del tradicional sopar que enguany se celebrarà al restaurant Alameda Palace de València. DdB.

Generació del 27

Ahir es va inaugurar a Madrid Imatges d'una generació poètica, una mostra organitzada per la Conselleria d'Educació i Cultura de la Comunitat Autònoma per celebrar el centenari del naixement dels poetes Federico García Lorca, Damaso Alonso i Vicente Aleixandre. La mostra reuneix més de vuitanta peces d'una trentena d'artistes entre els quals destaquen Lorca, Dalí Alberti, Moreno Villa, Alberto Sánchez, Palencia, Caballero i Gregorio Prieto. EPR.

Joves Escriptors

La UIB, en col·laboració amb l'AJELC, ha convocat el segon premi per a Joves Escriptors en Llengua Catalana en les modalitats de novel·la i narrativa curta, poesia i teatre. El premi en cada una d'elles consistirà en la publicació de l'obra pel Servei de Publicació de la UIB, així com gratificació de 100.000 pessetes. Els originals s'han de lliurar al vicerectorat d'Extensió Universitària abans del trenta de novembre de 1996. Per «jove escriptor», s'entén menor de trenta anys. DdB.

+ VIST