Segueix-nos F Y T R

Alfonso del Real tornarà a donar vida a Don Hilarión, el boticari de «La verbena de la Paloma»

| Palma |

Don Hilarión tornarà a sonar amb la veu d'Alfonso del Real dimarts horabaixa, quan es posarà en marxa la III Temporada de Sarsuela de l'Auditòrium amb l'obra de Tomàs Breton La verbena de la Paloma.

La companyia Musiarte Producciones, que torna enguany després d'inaugurar aquest cicle del gènere «chico» el 1996, ha volgut homenatjar així la trajectòria artística d'aquest actor que tantes vegades ha encarnat el boticari del barri de Madrid.

«S'han excedit», comentava ahir a la presentació de la temporada Del Real, qui va rebre la rèplica de la directora de Musiarte, la soprà María Dolores Travesedo, la qual afirmà que «amb una carrera con la seva no se li ha de fer un homenatge, sinó molts més».

La III Temporada de Sarsuela ocuparà l'Auditòrium durant el 20 i el 21 d'octubre, amb dues sessions diàries. Una Antología del género castizo, amb representacions de fragments de La Revoltosa, La Gran Vía, María Manuela, Las Leandras i Agua, Azucarillos y Aguardiente, acompanyarà l'obertura del cicle.

A la sessió vespertina, a les 22 hores, d'aquest dia primer s'escenificarà Marina, musicada per Emilio Arrieta i amb llibret d'E. Camprodón. María Dolores Travesedo interpretarà el paper principal. Estarà acompanyada pels barítons Antonio Lagar, també director de la companyia, i Pedro Farrés, que col·labora en el projecte.

L'endemà a les set de l'horabaixa, la companyia Musiarte posarà en escena l'obra de Luis Fernández de Sevilla i José Serrano Los Gavilanes.
Antonio Lagar, Maria Dolores Travesedo i Pedro Farrés es tornaran a trobar a la sessió de nit, en la representació de La tabernera del puerto, amb llibret de Federico Romero i Guillermo Fernández Shaw, i música de Pablo Sorozábal.

Els directius de Musiarte asseguraren que a Palma hi havia «molta afició cap al gènere líric en general, no només cap a la sarsuela», en relació a la bona acollida que varen tenir les seves actuacions durant la I Temporada de Sarsuela a l'Auditòrium.

«La nostra companyia integra professionals de trajectòria consolidada i joves promeses que estan començant», comentà Travesedo, qui va voler destacar també l'afluència de públic jove a les representacions del gènere «chico».

Lagar, per la seva banda, lamentà el fet que la sarsuela s'estigui quedant sense actors i sense ocasions de representar-se en directe. Tot i així, Del Real afirmà que «aquest gènere és una càtedra per a qualsevol que vulgui actuar».

+ VIST