Segueix-nos F Y T R

Echenique, Premi Nacional de Literatura

| Madrid |

L'escriptor peruà Alfredo Bryce Echenique aconseguí ahir el Premi Nacional de Literatura, en la modalitat de Narrativa, per la seva obra Reo de nocturnidad. El guardó està dotat de dos milions i mig de pessetes.

Reo de nocturnidad narra la vida del personatge Max Gutiérrez, professor peruà de literatura a la universitat de Montpeller, que es troba perdut en un món de sentiments, complicacions quotidianes, literatura i insomni.

Alfredo Bryce Echenique va néixer a Lima (Perú) el 1939. Va realitzar els seus estudis primaris i secundaris en col·legis dirigits per professors nord-americans i anglesos. A la peruana Universitat Nacional de San Marcos va obtenir els títols d'advocat i doctor en Lletres. El 1964 es traslladà a Europa i residí a França, Itàlia, Grècia i Alemanya. De tornada a París, va treballar com a professor en les universitats de Nanterre, La Sorbona, Vincennes i Montpeller.

De 1984 a 1996 residí a Espanya. Entre els seus llibres figuren Un mundo para Julius, Tantas veces Pedro, La vida exagerada de Martín Romaña, Permiso para vivir, No me esperen en abril, El hombre que hablaba de Octavia de Cádiz i Reo de nocturnidad.

+ VIST