Segueix-nos F Y T R

Els científics creuen haver trobat part de l'asteroide que extingí els dinosaures

El geòleg Frank Kyte afirma que té un fòssil de 12'5 mil·límetres que provaria la teoria

| Londres |

Els científics estan cada vegada més convençuts que un enorme asteroide s'estavellà contra la Terra fa 65 milions d'anys i provocà la desaparició dels dinosaures.

Els experts sabien que alguna cosa de gran volum hauria d'haver col·lidit amb el planeta, probablement en el lloc del cràter de Chicxulub, a la península mexicana de Iucatan, però malgrat dècades d'investigacions encara no estan segurs del que va ser.

No obstant, el geòleg Frank Kyte, de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles, creu haver trobat un meteorit fòssil que podria ser un petit tros de l'asteroide que s'estavellà en aquell temps contra la Terra. «Pel que sabem sobre els asteroides i el que sabem sobre els cometes, diria que això molt probablement va procedir d'un asteroide», digué Kyte en una entrevista telefònica.

El fòssil, de 12'5 mil·límetres, va ser retirat del límit K/T, la capa geològica de la Terra ubicada entre la fi del període Cretàcic i l'inici del Terciari, aproximadament en l'època que els dinosaures varen començar a desaparèixer.

+ VIST