Segueix-nos F Y T R

Els llums de Nadal, en mans de nins

Per segon any, i iniciant gairebé una tradició, una nina encengué la il·luminació nadalenca de Palma

Irene de Juan amb el batle Fageda. | J.Torres.

| Palma |

L'any passat fou na Llucia. Enguany ha estat na Irene. Na Irene Juan. La seva amiga, i companya de classe al Sagrat Cort, l'animà a escriure una carta al batle de Palma, Joan Fageda, demanant-li de poder encendre els llums de Nadal tal com havia fet ella l'any passat. La carta, com la de na Llucia, arribà a bon port i la nina fou l'encarregada de prémer el botó que encengué els 135.000 punts de llum d'enguany a Palma. No serà la darrera que ho faci. Segons comentà el batle Fageda, l'Ajuntament escollirà cada any un infant entre els escolars de la ciutat que ho vulguin fer perquè tenguin aquest privilegi. I és que si tot i el seu posat seriós davant de tanta càmera, va reconèixer que estava nerviosa, na Irene confessà haver-se emocionat.

Una vegada encesos els llums, el batle i una bona representació de l'oposició (PSOE, PSM), passejaren pels carrers del centre per veure els llums. Passejaren, això sí, a un ritme ben accelerat. I és que l'equip de govern no volia perdre's la inauguració de la seu del PP amb el ministre Rajoy i tenien el temps just.

Tot plegat feia dues hores que havia començat la festa. A les cinc de l'horabaixa el pregoner del Nadal i el seu seguici (ovelles, llops i una xaranga) es passejaren pel centre de la ciutat anunciant la imminent encesa de llumets. Després fou el torn de la banda municipal. El públic que seguia l'actuació féu un gran «ooohhh!» quan na Irene encengué els llums. Palma brilla. Enguany han augmentat el nombre de punts de llums al centre i el nombre de carrers i barriades amb il·luminació ornamental de Nadal. Precisament és pels barris on més han augmentat el nombre de carrers guarnits i s'ha passat de 70 l'any passat a 86 enguany.

+ VIST