Segueix-nos F Y T R

L'escriptor Miquel Mas Ferrà queda finalista del premi Sant Jordi

Àngel Terron també queda a les portes del Carles Riba de poesia

Miquel Mas.

| Palma |

La festa de les lletres catalanes de la Nit de santa Llúcia va arribar ahir, com cada any, amb el premi literari més important en llengua catalana, el Sant Jordi de novel·la. Miquel de Palol, i la seva obra El quincorn. Una història romàntica, ha estat el guanyador de la trentanovena edició, fent ombra a l'escriptor mallorquí Miquel Mas Ferrà, que va quedar finalista amb el títol La rosa d'hivern. El ciutadà Àngel Terron també participà a la festa literària, ocupant el segon lloc del premi Carles Riba de poesia gràcies a Geometria descriptiva, només superada per L'instant etern del valencià Enric Soria.

La rosa d'hivern retrocedeix als darrers tres anys de govern franquista a Mallorca, retratant la vida del governador civil de Ciutat i la seva descendència a través de l'antagonisme d'un pare feixista i una filla afiliada a Barcelona a un grup anarquista violent a l'estil de Puig i Antich. Mas retorna d'aquesta manera al realisme social.

El poemari de Terron va ser qualificat pel propi autor com «un exercici d'estil on he intentat surar com els vells ballarins». Un llibre que defuig de l'època clàssica de l'autor de De bell nou (1993), viatjant a través del lirisme pels «típics» temes de la poesia, el temps, les influències culturals, els records de la infància... Terron divideix Geometria descriptiva en cinc parts, mesclant prosa poètica, vers comptat i vers lliure amb tocs d'ironia i tradició popular.

+ VIST