Segueix-nos F Y T R

Francis Ford Coppola preveu el final d'Hollywood gràcies a la càmera digital

Diu que la creativitat dels joves i les possibilitats del baix pressupost acabaran amb les grans estrelles

| Palma |

Les estrelles que cobren milions, els grans estudis, Hollywood i les seves grans produccions buides, «desapareixeran a mesura que els joves descobreixin la càmera digital que els permetrà realitzar petites pel·lícules creatives», assegura el director de cinema Francis Ford Coppola. El director americà és aquests dies de vacances a casa de la seva família paterna, en una petita localitat de la província de Matera, Bernalda, prop del golf de Taranto, en el sud d'Itàlia, «alimentant el cervell».

Coppola és a Itàlia des de fa dos mesos, quan arribà per fer un curt publicitari d'una marca de cafè i viatjà a Bernalda perquè en aquests dies s'hi celebra la festa del sant patró, sant Bernardí, que va recrear a El padrí III. «Surt a caminar amb la meva càmera digital a la mà, film els carrers, la meva família i aquests petits films d'aficionat nodreixen les meves investigacions de cineasta i el meu esperit», declara el director.

Amb el seu cosí Michele Russo Coppola, que va estudiar amb Giorgio Strehler al Piccolo Teatro de Milà i que va tenir un paper destacat a El Padrí III, el cineasta projecta aquests dies realitzar un festival de cine mediterrani i produir pel·lícules de baix pressupost amb joves. «El cine s'està transformant "assegura Coppola" i quan els joves es llancin a treballar amb la càmera digital, farà un gir de més de 180 graus».

Considera que això «minarà la política de les grans produccions sense contingut de les estrelles que pretenen massa, de tot el que té poc a veure amb la creativitat cinematogràfica». Coppola descarta la realització d'un nou episodi de la sèrie d'El Padrí: «no , ara faig feina en una altra cosa, prenc apunts des de fa anys per fer un film amb una lectura nova de la història de Catilina (senador romà del segle I abans de Crist), que contarà la paràbola d'un home de poder a la Nova York d'avui».

+ VIST