Segueix-nos F Y T R

L'essència de Chopin torna a Valldemossa en la XX edició del prestigiós Festival

En total seran quatre els concerts de piano que s'oferiran cada diumenge d'agost

| Palma |

La Cartoixa de Valldemossa inaugura aquesta setmana la vintena edició del reconegut Festival Chopin.

En total són quatre concerts programats que tindran lloc cada diumenge d'agost a partir del que ve i que seran interpretats per alguns del principals pianistes del moment.

El programa serà encetat per la jove Gwhyneth Chen, que oferirà un repertori de sonates de Chopin, Scriabin i Rachmaniov. Chen, primer premi del Concurs Internacional de Piano Ivo Pogorelich, començarà el concert amb la coneguda Barcarola del compositor romàntic, continuarà amb la Sonata número 3.Op. 58, cedirà el protagonisme a la música d'Scriabin amb la Sonata número 2, Op 19 i acabarà amb la Sonata número 2, Op. 36 de Rakhmaninov.

El segon dels concerts prevists serà a càrrec de Ludmil Angelov, amb un programa que començarà amb les variacions sobre un tema de Chopin realitzades per Mompou.

Les Tres Masurques, Nocturn per a la mà esquerra Op.9 i l'Estudi Op.8 d'Scriabin donaran pas a algunes de les millors composicions de Chopin, com ara Nocturn Op. 27 i Quatre Masurques OP. 24.

El darrer dels concerts del Festival, que es durà a terme en els jardins del rei Joan Carles I, serà un homenatge íntegre a la figura d'aquest gran compositor romàntic i serà de la mà de l'especialista en Frederic Chopin Stanislav Bunin.

L'Imprompte número 1 Op. 29 serà l'inici del repertori, al qual seguirà les balades Núm 1, Op. 23 i Número 4 Op. 52 seguides de Barcarola Op. 60.

Els 14 valsos posaran el colofó a la vesprada més esperada de tot el Festival d'enguany.

+ VIST