Segueix-nos F Y T R

La Torre de Ses Puntes mostra a «Private Collection» l'obra gràfica de Peter Phillips

L'artista, un dels mestres del pop-art, exhibeix a Manacor la seva col·lecció particular

Peter Phillips en una de les seves exposicions a la Joan Guaita de Palma.

| Palma |

La Torre de Ses Puntes de Manacor inaugurà ahir vespre la mostra Private Collection, de l'anglès Peter Phillips. L'exposició recull prop de trenta peces del creador realitzades entre el 1965 i el 2000, que formen part de la seva col·lecció particular, i per aquest motiu són les menys conegudes de la seva producció.

La totalitat de les obres que es presenten a Manacor són obra gràfica i és el segon cop que s'exposen a la nostra Illa, després del seu pas pel Centre de Cultura de Sa Nostra l'estiu de l'any 2000. Prèviament, aquesta col·lecció havia estat exhibida a la Tate Gallery de Londres, el 1979, centre que n'adquirí una part.

Phillips (Birmingham 1935), que passa llargues temporades a la casa que posseeix a Felanitx, és considerat com un dels mestres del pop-art, fet que es posa de manifest en aquesta mostra que fa un recorregut per la seva obra gràfica al llarg de quasi quatre dècades.

Així, a la mostra, comissariada per Biel Amer, es poden veure des de les primeres serigrafies realitzades per Phillips a la seva etapa a Nova York dels anys seixanta, fins a la utilització que fa l'artista de les darreres tècniques d'impressió digital com l'iris print, ja a la dècada dels noranta.

Phillips no ha abandonat mai al llarg de la seva trajectòria els elements característics de l'estètica pop, com ara els elements iconogràfics quotidians o l'ús lliure del color, als quals ha incorporat, amb el temps, les darreres innovacions tecnològiques en matèria d'estampació.

L'artista ha exposat en diverses ocasions a Mallorca, tant en mostres institucionals, com la que tingué lloc al Casal Solleric de Palma el 1997, com en diverses galeries. La mostra que presenta ara, que també ha visitat el centre de Sant Francesc de Formentera, romandrà a la Torre de Ses Puntes fins a finals d'aquest mes.

+ VIST