Segueix-nos F Y T R

Els joves espectadors coneixen els secrets del ballet

| Palma |

El ballarí ha de transmetre tot allò que sent al seu públic. Conèixer de més a prop tot el que envolta el món de la dansa és possible cada divendres al centre de cultura «Sa Nostra» gràcies a la companyia Ciutat Dansa, tres ballarines que, imparteixen funcions pedagògiques als més petits. L'auditori s'omple fins a la bandera de petits espectadors. Es fan funcions diferents segons l'edat.

Mar López, Silvia Ruitort i Mabel Ribas es vesteixen amb roba d'assaig per explicar, en primer terme, com es prepara un ballarí i, sobre l'escenari, comencen els exercicis a la barra. «Després feim tres variacions d'estils; dos fragments clàssics, una pagesa i la mort del cigne, i un personatge malèfic, més contemporani», expliquen.

Amb peces de Bach i del compositor Miquel Àngel Aguiló, el qual les acompanya amb el violoncel també mostren als al·lots la forma com es crea una coreografia «sentint la música». Una de les coses que comentaven és que «el més important és com es transmet la música». S'ensenya als nins, que "bocabadats no perden el fil de l'explicació" com a través de la música sorgeix el moviment. Així els posen com exemple un músic que pot tocar una partitura i només l'ha de llegir.

+ VIST