Segueix-nos F Y T R

El Consell aprovarà el pla especial per als llocs històrics de l'Arxiduc

Urbanisme aprovà la redacció definitiva del pla especial

| Palma |

La propera sessió plenària del Consell de Mallorca, prevista per dia vuit d'abril, donarà el vistiplau a la redacció definitiva del pla especial que regularà la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de Lloc Històric de l'Arxiduc les possessions, miradors i camins amb els quals Lluís Salvador es relacionà. El pla especial fou aprovat ahir per unanimitat per la Comissió d'Urbanisme i Patrimoni Històric.

Segons estava previst, tot un seguit de possessions com ara Miramar, Son Galceran, s'Estaca, Son Marroig, Son Moragues, Son Gallard, Son Ferrandell, Son Gual i sa Pedrissa, augmentaran el seu grau de protecció, fet que contribuirà a la conservació d'un vast territori de la serra de Tramuntana que afecta prop de 3.000 quarterades dels municipis de Valldemossa i Deià.

En el pla especial es regulen des dels usos dels camins rurals, les construccions de nova planta que es poden fer i on, les restauracions, la instal·lació de línies d'electrificació... Es tracta, segons digué Miquel Àngel Grimalt, director general d'Urbanisme del CIM, d'un «pla integral que regula tots els aspectes urbanístics i de preservació del medi ambient». A part de les grans possessions, també queden protegits elements arquitectònics d'indubtable vàlua que es troben dins els terrenys.

+ VIST