Segueix-nos F Y T R

Localitzat el mausoleu dels avantpassats del primer emperador de la Xina

| Pekin |

Els arqueòlegs han trobat en unes tombes del nord-oest de la Xina més de 300 restes «de valor incalculable» que confirmen que la zona és el mausoleu que faltava identificar dels avantpassats de Qin Shihuang, primer emperador xinès i un dels personatges clau en la història del país. Segons els experts, les ruïnes de Xiquanqiu, a la província de Gansu, corresponen a una família l'habilitat en la cria de cavalls de la qual els va permetre guanyar-se un títol nobiliari durant la dinastia Zhou de l'Est (770-221 aC), tret que a la fi faria que un d'ells, l'esmentat Qin Shihuang, assolís el poder.

Qin Shihuang va dominar no només la família Zhou, sinó altres de les rodalies, la qual cosa el va convertir en el primer monarca que va unificar la Xina. La seva dinastia, la Qin (221-207 aC), és la més curta de la història del país, però una de les més transcendentals per a la seva trajectòria posterior, ja que aquest cruel i ambiciós rei va unificar el país, l'escriptura, la moneda, les muralles del nord (donant origen a la Muralla xinesa) i fins i tot l'amplada de les carreteres.

Segons els especialistes, la zona on s'han trobat les tombes era un lloc amb una alta densitat de població en aquella època. El mausoleu consta de dues parts: una per als monarques o cabdills d'aquest poble de criadors de cavalls i una altra per a homes importants, potser aristòcrates i nobles. Entre els objectes trobats destaquen vasos, armes i sobretot un instrument amb nou belles campanes de bronze.

+ VIST