Segueix-nos F Y T R

Carmen Resino: «El teatre es pot convertir en un art minoritari»

L'autora assistí a la representació d'una de les seves obres a Palma

| Palma |

«Per primera vegada en la vida, no vaig patir veient l'estrena d'una de les meves obres». Carmen Resino escriu obres de teatre des dels anys setanta. Ha vist moltes estrenes, molts errors i moltes coses per criticar però, divendres passat, va gaudir amb Les al·lotes de San Ildefonso, una història seva que l'agrupació Sa Boira representa al Teatre Municipal de Palma. «Vaig sentir que era la meva obra».

La majoria dels protagonistes tenia alguna deficiència visual, però no es va notar gens. «Es tracta d'una obra amb molt de ritme, de molt moviment» i, així i tot, ho van fer «a la perfecció». «Al final vaig haver de preguntar qui tenia alguna deficiència i qui no», afirmà l'autora. A més, l'obra es traduïa simultàniament al llenguatge de sordmuts.

Avui, el teatre necessita deixar de banda alguns vicis. «Sóc una bona autora teatral, però no sóc als circuits». La raó: «Certs grups no permeten que ningú entri dins del mercat». Amb aquesta tendència, s'està degradant el teatre espanyol». Això no obstant, per Resino, «l'escena no sempre ha estat en crisi». «Les històries han d'enganxar al públic a través d'una bona conducció», altrament «el teatre es convertiria en un art minoritari».

+ VIST