Segueix-nos F Y T R

El vaixell escola danès, el «Danmark», visita Palma aquesta setmana

| Palma |

El cèlebre vaixell escola de vela danès «Danmark» va arribar ahir al dic de l'Oest de Palma, on romandrà fins divendres, en el transcurs d'un creuer d'instrucció transatlàntic. A bord porta 80 alumnes i els seus habituals 20 tripulants, que durant tres mesos realitzen en el vaixell les classes pràctiques i teòriques en un itinerari que ha inclòs visites als Estats Units, Irlanda, Cadis, Mallorca (on podrà ser visitat demà entre les 14.00 i les 16.00 hores) i Gran Bretanya, abans de retornar a Dinamarca.

Aparellat de fragata, el Danmak pertany a la fundació George Stage establerta el 1882 sota administració de la Direcció d'Educació Marina i està considerat com un dels velers més bells del món. Va iniciar les seves singladures el 1933 en un viatge de més de mig any de durada i des de llavors ha estat en servei ininterromput, forjant els homes de la mar.

Amb 790 tones de desplaçament, la seva eslora és de 64 metres i ascendeix a 77 amb el bauprés. Els seus tres pals, trinquet, major i messana, mesuren més de 30 metres d'altura i totalitzen una superfície vèlica de 1.640 metres quadrats. En l'actualitat el Danmark és una veritable joia, amb tot el seu padaç i les seves eixàrcies, de la nàutica clàssica que desperta en tots els ports on arriba l'interès dels seguidors de la navegació tradicional.

+ VIST