Segueix-nos F Y T R

El Reina Sofia compra un quadre de Joan Miró del 1927

| Madrid |

El Museu Reina Sofia de Madrid ha adquirit una tela de Joan Miró coneguda com Pintura que el pintor català realitzà el 1927, així com altres de Juan Gris i una escultura de Picasso. L'oli sobre llenç Pintura de Joan Miró de 1927 fou adquirit per compra directa a Christie's per 3,8 milions de dòlars. Pertany a l'època de més alt contingut poètic de l'artista. El Reina Sofia posseeix obres de Miró datades el 1925 i 1928, i per això Pintura completa la representació d'una de les etapes més valorades de l'artista, representat en el museu amb 50 pintures, 46 escultures, 20 dibuixos i 300 gravats.

L'escultura en bronze Cabeza de mujer (Fernande), adquirida per 4 milions de dòlars, fou realitzada per Picasso el 1909. El pintor madrileny Juan Gris ha passat a ser un dels millors representats -en relació amb la seva escassa obra- en el Museu Reina Sofia, després de la compra de sis obres seves en concepte de donació per part de Caja Madrid.

La ministra d'Educació i Cultura, Pilar del Castillo, presentà ahir aquestes obres que reforcen les col·leccions que posseeix el Reina Sofia d'aquests artistes, als qui es dedicarà una sala a cada un després de l'ampliació, i que han arribat al museu per la fórmula de pagament d'impostos de l'entitat financera a través de la compra d'obres d'art.

+ VIST