Segueix-nos F Y T R

L'èpica aventura de «Les dues torres» s'estrena avui en català

Els multicines Portopí projecten la segona part de l'obra de Tolkien

T.LIMONGI.Palma.
Com va succeir l'any passat per aquestes mateixes dates amb La comunitat de l'anel, avui s'estrena a tot el món Les dues torres, la segona entrega de la trilogia El senyor dels anells, i la més èpica, tenebrosa i profunda de les tres parts que composen l'adaptació al cinema de l'obra de Tolkien.

En aquesta ocasió, i coincidint amb la presentació mundial, la direcció general de Política Lingüística, en combinació amb els exhibidors de cinema, ha promogut l'estrena de la pel·lícula en versió catalana, a les 18.00 hores, als Multicines Portopí de Palma.

Un any després de l'estrena de la primera part, La comunitat de l'anel i 16 mesos després de la caiguda de les torres bessones de Nova York, arriba avui a les pantalles l'esperadíssima seqüela. Un món màgic, amb mags, hobbits i elfs, on la fantasia i l'èpica es converteix en protagonista. Peter Jackson, director de pel·lícules «gore» de culte s'ha passat a les superproduccions amb sorprenent facilitat. En rodar de forma seguides les tres parts de la saga, els films van arribant puntualment als cinemes, fidels a la seva cita nadalenca.

Així com hi ha 'tintinófils' o 'trekkies', en aquest món també hi ha fanàtics de Tolkien. Són els que més esperen el film, que, per la seva importància, també s'estrena en català als Multicines Portopí. En aquesta segona parte, la novetat més important -i potser la més esperada- és el protagonisme del Gollum, el monstre pantanós i grisenc. Un altre al·licient és la gran càrrega èpica de la pel·lícula. Jackson ha comptat amb un exèrcit de 10.000 soldats virtuals.

+ VIST