Segueix-nos F Y T R

La Fundació Miró celebra els seus primers deu anys de vida pública

Inaugura avui l'exposició d'obres del Reina Sofia i 'Bala'

P.GIMÉNEZ.Palma.
El 19 de desembre del 1992 la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca inaugurava la seva vida pública coincidint amb l'acabament de les obres de l'edifici projectat per l'arquitecte Rafael Moneo. Avui, 19 de desembre del 2002, la Fundació celebra deu anys de vida pública inaugurant Mairorca, la mostra que exposa les sis obres cedides pel Museu d'Art Contemporani Reina Sofia amb fons de la Fundació de Palma.

Traces-empremtes, l'exposició dels treballs gràfics de l'artista hindú Àlvar Balasubramaniam Bala, beca Pilar Juncosa per a un projecte de creació als Tallers Gràfics; i celebrant (a les 21.00 hores) el cicle Les músiques de Miró, un concert de música electroacústica que aplega les composicions Manchas sonoras de Busevín, Hipérbole de mi memoria d'Emiliano del Cerro i Guia per a una música simbòlica-inquisició d'Antoni Caimari. Aquestes activitats i d'altres, com la publicació d'una guia didàctica de la mostra estrella de la Fundació i l'edició d'un catàleg virtual, marcaran l'inici d'una celebració que es desenvoluparà durant tot el 2003.

El parlament del batle de Palma, Joan Fageda, precedirà l'esperada inauguració (a les 12.30 hores) de Mirorca, títol que respon a una fusió de dos conceptes «íntimament lligats Miró i Mallorca», l'exposició que mostra per primera vegada a Palma una selecció de 6 pintures realitzades per Joan Miró als tallers de Mallorca procedents dels fons del Museu Nacional Contemporani Reina Sofia i 36 peces (pintures, dibuixos, escultures i sobreteixims) del fons de la Fundació. La mostra, acompanyada per una instal·lació sonora del compositor Busevín, planteja un recorregut des de la visió continguda del traç negre i el refinament del colors de les grans teles, fins al Miró més experimentador i reciclador dels darrers temps a Son Abrines.

+ VIST