Segueix-nos F Y T R

Una exposició homenatja el «Che» al 75è aniversari del seu naixement

Les obres es mostren al Museu Nacional de Belles Arts de l'Havana

| L'Havana |

Una exposició d'arts plàstiques que homenatja el guerriller argentinocubà Ernesto «Che» Guevara (1928-1967) en el 75è aniversari del seu neixement, fou inaugurada ahir al Museu Nacional de Belles Arts de l'Havana (Cuba). La mostra Siempre Che reuneix la imatge del llegendari guerriller vista a través de l'obra plàstica de pintors de l'illa, en tècniques com l'oli i la xilografia, així com impresa en cartells i fotos de diversos formats, entre elles la famosa gràfica del desaparegut fotògraf Aberto Díaz (Korda).

La vídua de Guevara, Aleida March, que dirigeix el Centre d'Estudis Che Guevara, i dos dels seus fills, Camilo i Aleida Guevara, varen assistir a la inauguració de l'exposició devora alguns dels artistes expositors i persones que el varen conèixer.

La directora del Museu Nacional, Moraima Clavijo, va assenyalar a la presentació del catàleg de la mostra que «els artistes cubans, com els poetes, els escriptors, els músics l'han perpetuat en aquestes obres que contribueixen també a la seva transcendència». «Cada un -afegí la directora del centre- l'ha reinventat a la seva obra, amb el repte de deixar un dels seus rostres per a la història».

+ VIST