Segueix-nos F Y T R

Joan Lacomba estrena a València el drama social «Sara i Simó»

C. MORENO. Inca.
Joan Lacomba, director teatral i pintor, estrena demà en la Mostra de Teatre de la localitat alacantina de Vila d'Ibi l'obra Sara i Simó, de Manuel Dueso i Almirall. Aquest és el primer treball que Lacomba ha preparat amb el grup Som Ix, que correspon a l'associació Homes i Dones del grup teatral Xicarandana, el qual ha fet representacions una vintena d'anys a l'institut d'ensenyança secundària Guillem Sagrera de Palma. Joan Lacomba ha elegit sis alumnes de les diferents promocions del Guillem Sagrera, que durant els darrers vint anys han participat en el Xicarandana. El director ha triat aquests estudiants pensant en els diferents personatges d'aquest drama social.

Sara i Simó «mostra les diferents problemàtiques del món de les drogues i la transsexualitat», explicava ahir el responsable escènic. I afegia que «aquesta peça es dividideix en dos actes i en el segon s'hi pot veure de quina manera Sara i Simó, malalts de sida, es coneixen a l'hospital i allà Simó ajuda Sara a morir oferint-li així un futur més esperançador».

Després de la dissolució de Xicarandana, el juny passat, Lacomba ha decidit reunir diferents alumnes del grup teatral: «Aquesta ha estat per a mi una nova experiència que tenia moltes ganes de dur endavant, ja que he fet un grup adaptat a l'obra Sara i Simó». El director escènic té previst estrenar aviat aquesta peça a l'Illa i assegura que amb Sara i Simó s'inicia un projecte amb molt de futur.

+ VIST