Segueix-nos F Y T R

Els llibres es fusionen amb l'art en una mostra a la Misericòrdia

L'exposició ha estat realitzada pels alumnes de l'Escola de Disseny

| Palma |


Si la fusió entre els gèneres literaris és de cada vegada una realitat més palpable, la fusió entre les arts és una evidència a la mostra Cuinar llibres que es pot veure des d'ahir vespre a la sala d'exposicions de la Misericòrdia. El projecte, nascut a parts iguals entre Illa de Llibres i l'Escola Superior de Disseny, mostra els treballs que han fet els alumnes en els darrers temps i que en bona part corresponen a treballs i projectes desenvolupats a la mateixa escola de disseny.

La intenció de la mostra és ensenyar aquests treballs al gran públic, però a la vegada servir d'incentiu per a futurs estudiants i de promoció a aquest departament de l'escola. També vol ser una primera oportunitat per a aquests alumnes d'exposar els seus treballs, una mescla de llibres d'artista, prototips i peces d'art en aquest format.

«El que volem mostrar és tot el que es pot fer amb el format de llibre, rompre totes les concepcions convencionals i mostrar el nostre treball», assegura Francesca Quetglas, una de les alumnes que té exposat el seu llibre a la mostra.

L'objectiu està aconseguit, perquè a la sala de la Misericòrdia es poden veure volums de gran mida que freguen l'escultura; peces que serveixen de suport per a gravats realitzats amb tècniques antigues; llibres que fan de la seva tridimensionalitat la raó de ser i es converteixen en escultures i instal·lacions i llenguatges més innovadors i moderns que converteixen l'objecte en peces per encabir en una bossa amb cremallera. Els professors que acompanyaren els alumnes a la presentació explicaren que «un dels valors afegits que tenen aquestes obres és que des de la seva concepció intel·lectual fins al resultat final han estat preparats i concebuts en tot moment per l'alumne, que han estat els creadors totals d'aquesta obra».

El director insular de Cultura, Guillem Ginard, va explicar que «per a la institució és molt important que Illa de Llibres i l'Escola Superior de Disseny hagin arribat a aquest acord per fer aquesta exposició, perquè la nostra intenció és donar les màximes facilitats que puguem als joves creadors. A més a més, és molt important mostrar la bellesa del llibre per si mateix, com una eina de creació cultural entre arts».

+ VIST