Segueix-nos F Y T R

L'IEC i la Generalitat signen un programa per 26,7 milions d'euros

| Barcelona |

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i la Generalitat signaren ahir el contracte-programa per al quadrienni 2005-2008, per valor de 26,7 milions d'euros.

Entre els objectius principals, el contracte-programa estableix «la consolidació de l'IEC com a acadèmia nacional catalana, que el converteix en referent dels poders públics per a la realització d'informes, llibres blancs i dictàmens d'interès estratègic per a Catalunya».

A més, l'Institut, com a autoritat normativa, assegura el compliment dels compromisos relacionats amb la codificació de la llengua catalana per a tots els territoris de llengua i cultura catalanes.

El contracte preveu així mateix que l'IEC assumeix el repte d'obrir un debat intern sobre la seva estructura i, alhora, de definir el seu paper en la societat. Per complir aquest tercer objectiu, l'IEC, ha destacat el seu president, Salvador Giner, «elaborarà un pla estratègic i impulsarà la creació de la Fundació IEC, amb funcions similars a les fundacions que tenen les universitats públiques».

Segons Giner, aquest contracte-programa permetrà de «consolidar i potenciar les seccions de l'Institut i les 26 filials, que tenen associats més de 9.000 membres de l'àmbit acadèmic de Catalunya, València i les Balears».

El conseller Josep Bargalló va manifestar que la firma d'aquest acord és «històric», perquè suposa «el reconeixement de l'acadèmia nacional de Catalunya i a més perquè és la primera vegada que la Generalitat ofereix garantia de col·laboració».

+ VIST