Segueix-nos F Y T R

La Fira del Llibre acaba amb opinions diverses sobre la seva nova ubicació

La mostra va tancar les portes amb un concert d'Oliva Trencada

| Palma |

L'edició XXV de la Fira del Llibre tancava ahir les seves portes amb opinions molt diverses sobre la ubicació de la mostra literària. Tot i que la majoria de llibreries participants en el certamen es decanten pel parc de les Estacions com a lloc de celebració de la fira, alguns reivindiquen el Born com a espai emblemàtic.

Alguns dels aspectes positius que assenyalen els expositors del parc de les Estacions són que poden disposar de més espai i de més ambient; per contra, asseguren que falten ombres i que la distribució dels estands és francament millorable.

Hi ha alguns expositors que han demanat consolidar el parc de les Estacions com a ubicació definitiva de la Fira del Llibre.

En general, segons un comunicat tramès des de Fires i Congressos, els botiguers han afirmat que, comercialment, aquesta edició ha estat positiva. Entre els llibres més venuts en català hi ha el darrer premi Ramon LlulTigres, de Gabriel Janer Manila; La mort de l'ànima, de Maite Salord; Palma i l'Islam, de Miquel Ferrà i Martorell; El Mundo contra Mallorca, de Miquel Àngel Tortell o La maternitat de l'Edna, d'Assumpta Montella. En castellà cal remarcar com a més venuts A Barbie se le pudren les visones, de Román Piña: Kafka en la orilla, d'Haurki Murakami; La Catedral del Mar, d'Ildefonso Falcones, o Banyalbufar, la vida, de Juanjo de la Asunción y Nando Ros. S'ha d'esmentar la compra de llibres d'autoajuda com La rana que no sabía que estava herida, d'Olivier Clerc; com també els exemplars de cuina. La literatura infantil també ha estat una de les més demandades pel públic, sobretot enciclopèdies com la de les Tres Bessones, o Mi primera gran enciclopedia.

Els actes programats per cloure aquesta edició ahir diumenge varen ser la presentació del llibre Miquel Julià i Prohens: Glosa, Prosa i Poesia. Una trajectòria, que va comptar amb la intervenció de Miquel Sbert, Biel Barceló, Miquel López i el mateix Miquel Julià; i l'acte en què Horacio Alba, editor i director de Casatomada, va parlar del llibre El esteriotispista de la Academia Universad'Alberto Escudero dins el cicle Els llibres dels lectors III.

La fira va finalitzar amb el concert a càrrec d'Oliva Trencada. Aquesta XXV edició, al parc de les Estacions, ha gaudit d'un gran nombre d'activitats que han animat la mostra literària. Així, a més de les presentacions i signatures de llibres, el públic ha tengut l'oportunitat d'assistir a presentacions de llibres, a més d'espectacles adreçats a grans i a petits.

+ VIST