Segueix-nos F Y T R

Els titelles de Lúnia arriben al teatre Sa Congregació de sa Pobla

L'obra de Norai per a públic infantil s'estrenarà demà a les 20h.

| Palma |

La productora Norai, la branca infantil de Res de Res en Blanc, estrena demà a les 20.00 Lúnia, la seva nova proposta teatral per al públic infantil, al l'espai Sa Congregació de sa Pobla.

Lúnia és feta amb titelles i conta la història de Joan, un nin que pensa que ha perdut la capacitat d'imaginar. Un bon dia coneix una nina que l'ajudarà a cercar dins ell mateix i trobar la fantasia, en un viatge cap a Lúnia, el poble màgic creat per nins i nines que reivindiquen el seu dret d'imaginar.

L'espectacle està basat en el llibre de títol homònim, publicat per l'editorial La Galera, guanyador del premi Guillem Cifre de Colonya el 1996 i escrit per Marta Barceló, una de les actrius que donen vida als titelles. Santi Celaya i Pedro Mas són els dos actors que en completen el repertori. Dirigida per Biel Barceló (Mara i La Capsa de Mu, entre d'altres), és pensada per a nins d'entre deu i dotze anys, «una franja d'edat ja preadolescent sovint oblidada pel teatre infantil», explicà Jordà.

«El missatge que pretén transmetre Lúnia és encara vigent avui», comentà Barceló. «Per mor del ritme de vida actual, molts al·lots no saben que tenen tot un potencial imaginari a dins seu».

La representació és protagonitzada per molts personatges, tots ells fets amb materials naturals. S'ha decidit fer-la amb titelles precisament perquè això permet «que cada personatge sigui un món diferent, amb la seva textura particular», digué el seu director.

Tot i estar basada en una obra literària, la versió teatral n'és també una reinterpretació. «Hem recreat sobre allò creat», afegí Barceló. S'han seleccionat diferents episodis de l'obra, se n'han separat trossos i fins i tot hi han afegit personatges.

Tot i que l'estrena de l'obra és demà, la preestrena serà avui a les 11.45h. «Creim que la veurà molta gent», apuntà Jordà. De moment, ja té garantida la presència a la Fira de Manacor i estarà en cartell al Teatre Municipal de Palma del 13 al 25 de novembre. Està previst que l'espectacle viatgi fins a la Península i que també recorri espais no teatrals, com les biblioteques. Un petit teatret mòbil, fet de ferro, extensible i construït expressament per a aquesta funció ajudarà que l'obra arribi «a la major quantitat de gent i d'espais possible», digué Jordà.

Aquesta és la segona producció infantil de Norai, després de Bali, un altre cant a la imaginació que explicava la història de tres actors que perden la passió per la seva feina i la redescobreixen gràcies a un vell mariner.

+ VIST